Starlink, uydu internet donanımını ücretsiz hale getirdi

SpaceX’in Starlink adlı uydu internet hizmeti, kullanıcılar için donanım maliyetlerini sıfırlayan yeni bir abonelik modeli sunuyor. Şirketin başlattığı 12 aylık konut interneti planı, belli bölgelerde 349 dolarlık tek seferlik donanım ücretini tamamen kaldırarak abonelere uygun fiyatlarla hizmet sunuyor. Hem de aylık ücretleri artırmadan.

Yeni kampanya dahilinde kullanıcılar, ekipmanı 30 gün boyunca deneyip memnun kalmazlarsa hiçbir ek ücret ödemeden iade edebiliyor. Ancak 30 gün sonrasında hizmet adresini değiştirmek veya aboneliği erken iptal etmek istediklerinde, donanım ücreti orantılı olarak iade ediliyor.

Bazı bölgelerde yoğun talep nedeniyle yaklaşık 100 dolarlık bir “talep ücreti” uygulanabiliyor. SpaceX, bu uygulama ile yoğun kullanılan bölgelerde altyapı yükünü dengelemeyi amaçlıyor.

Daha fazla kullanıcı hedefleniyor

Bu yeni model, özellikle kırsal kesimde internete erişim konusunda zorluk yaşayan kullanıcılar için büyük bir avantaj sunuyor. Yüksek donanım maliyetleri nedeniyle hizmete ulaşamayanlar, artık yalnızca aylık abonelik ücretini ödeyerek Starlink hizmetinden faydalanabiliyor.

12 aylık konut planı geçtiğimiz ay bazı ülkelerde sessizce başlatılmıştı ancak şimdi daha geniş bir kitleye yayılmış durumda. ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi belirli bölgelerde ve çoğu Avrupa ülkesinde bu abonelik modeli sunuluyor. Fakat Hırvatistan gibi bazı ülkelerde kampanya, daha yavaş bir bağlantı sunan Starlink Mini cihazı için geçerli.

SpaceX’in bu adımı, daha fazla abone çekmeyi ve donanım maliyetlerinden kaynaklanan giriş engelini kaldırmayı amaçlıyor. Görünüşe göre firma, aylık sabit gelirini artırarak donanım maliyetlerini dengelemeyi planlıyor.

Starlink internet hizmeti, Avrupa’nın birçoğunda aktif olsa da Türkiye halen bu hizmetin dışında bulunuyor. Starlink’in resmi internet sitesinde Türkiye, hizmet sunulan ülkeler listesinde henüz yer almıyor ve uzunca bir süredir düzenleyici onay beklediği belirtiliyor. Türkiye’ye gelmemesinin sebebi olarak BTK’dan alınması gereken lisanslar ve pazar dinamikleri gösterilebilir.

Related Posts

Spotify’a yakında HiFi desteği geliyor! Fazladan internet harcayacak

Spotify için birkaç yıl önce tanıtılan HiFi yani kayıpsız ses kalitesine yönelik yeni gelişmeler var. Uzun bir süredir beklenen HiFi altyapısının yakında Spotify için sunulması bekleniyor.

Şifreler tarihe karışacak! Apple bombayı patlattı

Apple yeni projesi ile birlikte şifre olmadan cihazlar arasında veri aktarımının güvenli bir şekilde yapılmasını sağlayacak.

Wi-fi şifresi unutkanlığına son: İşte farklı cihazlarda kayıtlı parolaları bulmanın pratik yolları

Belki de modemin arkasında başka bir odada bulunan uzun bir karakter dizisi ya da evin bir yerlerinde bir yapışkan not kağıdına yazılı. Her iki durumda da, bir arkadaşınızı, aile üyenizi veya iş arkadaşınızı rahatsız etmeden ya da kendi …

Nijerya’dan yapay zekaya 7,5 milyon dolarlık yatırım

Nijerya federal hükümeti, Gates Vakfı işbirliğiyle yapay zeka temelli çözümlerin geniş çapta uygulanmasını hedefleyen 7,5 milyon dolarlık “Nijerya Yapay Zeka Ölçekleme Merkezi”ni hayata geçirdi.

WhatsApp’ta telefon numarası vermeden sohbet imkanı başlıyor

WhatsApp, kullanıcıların gizliliğini korumaya yönelik uzun süredir beklenen bir adımı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Platform, tıpkı rakipleri Telegram ve Signal gibi kullanıcı adı (username) sistemini uygulamaya koymak üzere çalışmalarını hızlandırdı. Artık kullanıcılar, telefon numarası paylaşmadan sohbet başlatabilecek.

Google’dan yapay zekada yeni hamle: Modeller artık telefonlarda çevrimdışı çalışacak

Teknoloji devi Google, geçtiğimiz hafta içerisinde kullanıcıların yapay zeka geliştirme platformu Hugging Face gibi kaynaklardan edindikleri çeşitli açık erişimli yapay zeka (AI) modellerini telefonlarında yerel olarak çalıştırmalarına imkan veren …