MEB’in Ülkü Ocakları ile imzaladığı protokol yargıya taşındı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI VE ÜLKÜ OCAKLARI ARASINDAKİ PROTOKOLÜN YARATTIĞI ENDİŞELER

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Merkezi, geçtiğimiz aylarda Ülkü Ocakları ile bir protokol imzalamıştı. Bu protokol kapsamında Ülkü Ocakları, MEB’e bağlı okullarda “Yaygın eğitim faaliyetleri kapsamında genel, mesleki ve teknik kurslar düzenlenmesi” için kurs açma ve etkinlik düzenleme yetkisine sahip olacak.

Bu durumun kaygı verici olduğunu belirten Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Genel Sekreteri Zülküf Güneş, yaptığı açıklamada, daha önce benzer protokoller imzalandığını ve buna karşı sürekli mücadele ettiklerini belirtti. Güneş, “Eğitim Sen olarak bu tür protokollere dava açtık ve örgütsel gücümüzle mücadele ettik. Birçok yerde bu tür protokoller geri çekildi. Ülkü Ocakları, devlet tarafından kamu yararı yürüten bir kuruluş olsa da, gerçekte ne anlama geldiğimizi çok iyi biliyoruz.” şeklinde konuştu.

Eğitimdeki mevcut sorunlara dikkat çeken Güneş, Milli Eğitim Bakanlığı politikalarının toplumun bütününü kapsayacak şekilde uzun vadeli olması gerektiğini vurguladı. Güneş, “Hiçbir ayrım yapmadan herkesin eşit fırsatlardan yararlanması gerekiyor. Ancak Bakanlık, ayrımcı uygulamalar ve politikalarla sorunları büyütüyor.” ifadelerini kullandı.

Güneş ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığının asıl görevinin eğitim faaliyetleri yürütmek olduğunu belirtti ve ekledi: “Görevi ırkçı ve gerici oluşumlara alan açmak değil. Irkçı ve gerici vakıf ve derneklerin okullarda faaliyet gösterdiğini görüyoruz. Ülkü Ocakları ile imzalanan protokoller, bu yapıların okullarda faaliyet göstermesini kolaylaştırıyor.”

Eğitim emekçilerine çağrıda bulunan Güneş, “Bu suça ortak olmayın. Protokolün uygulanmaması için mücadele etmeye devam edeceğiz.” diyerek, iptal davası açtıklarını belirtti ve devamında ekledi: “Kamuoyuna yansıyan bütün protokollere karşı hukuksal süreç başlattık. Bazılarını iptal ettik, bazılarının süreci devam ediyor.”

Related Posts

CHP’li Tanrıkulu paylaştı: ‘AK Parti iktidara geldiğinden beri 34 bin 908 işçi yaşamını yitirdi’

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidara geldiği 2002’den bu zamana kadar toplam 34 bin 908 işçi yaşamını yitirdi. 2025 yılının ilk 3 ayında yaşamını yitiren işçi sayısı ise 443. Birilerinin dediği gibi iş cinayetleri kader, fıtrat değil, cinayettir. Adalet ve Kalkınma Partisi bir siyasal tercih olarak iş güvenliği ve işçi sağlığı konusunu bir öncelik yapmış değil” dedi.

Fransa’da Müslüman genç camide öldürüldü: Başbakandan sert tepki

Fransa Başbakanı Bayrou, Müslüman gencin camide namaz kılarken öldürüldüğü saldırıyı “İslam karşıtı alçaklık” olarak nitelendirdi, çok sayıda siyasetçi olaya tepki gösterdi.

Apartmanda çıkan yangında mahsur kaldılar

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde 6 katlı apartmanın zemin katında çıkan yangında apartmanda mahsur kalan 17 kişi kurtarıldı.

Afyonkarahisar’da muayene için gittiği hastaneden televizyon çaldı

Afyonkarahisar’da muayene için gittiği hastanenin bekleme salonundaki televizyonu çalan şüpheli tutuklandı.

MetroPOLL’den dikkat çeken ‘ekonomi’ anketi: AKP ve MHP seçmeni bile ikiye bölündü!

MetroPOLL Araştırma’nın kurucusu Özer Sencar, ‘Son zamanlarda ülkemizde ekonominin iyi mi kötü mü yönetildiğini düşünüyorsunuz’ sorusunun sorulduğu anket sonuçlarını paylaştı. Verilere göre katılımcıların yüzde 71,8’i kötü yönetildiğini düşünüyor.

İsrail’den Gazze tehdidi: Görüşmeler ilerlemezse, saldırıları genişleteceğiz

İsrail’den ateşkes ve esir takası anlaşması görüşmelerine ilişkin yapılan açıklamada, “Esir görüşmeleri ilerlemezse, Gazze Şeridi’ndeki saldırıları önemli ölçüde genişletmeye hazırlanıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir